ATP

Toni Nadal za "Marku": Rafi ne pomažem, to bi bilo kao da Murinjo daje savete igračima Real Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 10:00
Toni Nadal za "Marku": Rafi ne pomažem, to bi bilo kao da Murinjo daje savete igračima Real Madrida Guliver

Nekadašnji trener Rafaela Nadala, nejgov stric, Toni Nadal, dao je intervju za špnasku "Marku" u kome je otkrio na kom turniru bi slavni teniser mogao da završi karijeru.

Toni i Rafa ne sarađuju od 2017. godine, a prethodno su proveli zajedno dve i po decenije. Sada trener Feliksa Ože-Alijasima je dodao da više ne daje savete Nadalu i tu situaciju uporedio sa Žoze Murinjom.

"Obično se dosta viđamo. Dosta toga se promenilo jer nismo tu na dnevnoj bazi. Imamo normalan porodičan odnos. Nije na meni da mu dajem savete, bilo bi to neprilično. To bi bilo kao da sada Žoze Murinjo iz Rima daje savete igračima Real Madrida", kaže Toni Nadal.

Potom je otkrio na kom takmičenju bi Rafa mogao da kaže zbogom tenisu.

"U Madridu ili na Rolan Garosu. Vreme će reći gde, a on će doneti odluku. Kad osvojite trofej ubeđujete sebe da imate još nešto da date. Teško je povući se kada pobeđujete. Mislim da je to uradio samo Sampras. Nisam o tome pričao sa Rafom. Ne znam koliko mu to odgovara. Ako se potpuno oporavi, neka igra pa ćemo videti".

Nadal se trenutno puno parom sprema za sezonu na šljaci, gde je uvek favort, što govori i njegov nadimak - "kralj šljake".

"Mislim da je sada mnogo bolje, ali ne znam tačno kako je. Da se ne zavaravamo, kada želi da se takmiči, potrebne su mu izvesne garancije da može da pobeđuje. Ne verujem da će izaći da igra ako ne izgleda bolje. Ubeđen sam da će sve biti dobro, on je jako uzbuđen. Svestan je da bi bio u Top 10 on mora da igra konstantno. Znao je da će ispasti iz tog kruga, ali to ga ne brine previše. Najbitnije je kad izađe na teren, da veruje da može da pobedi, svestan je da je svake godine to teže".

Za kraj, Toni je uporedio Rafu i Karlosa Alkaraza.

"Kod Karlosa mi se dopada samopouzdanje, intenzitet u igri. Veoma je hrabar i tu me podseća na Rafu. Imaćemo velikog šampiona u godinama pred nama. Ako Rafa u najboljoj kondiciji dođe u Pariz, biće favorit sa Alkarasom i Đokovićem. Alkaras igra na visokom nivou i u fazi je uspona. On će biti u tom triju favorita. Koja dva su u prednosti, ne bih mogao da kažem", zaključio je Toni Nadal.