ATP

Biće sve teže što budem stariji: Alkaraz svestan da mu je sada najlakše da igra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 08:25
Biće sve teže što budem stariji: Alkaraz svestan da mu je sada najlakše da igra Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File

Španski teniser Karlos Alkaraz uspeo je da prestigne Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste, a ove nedelje se bori za novu titulu na turniru u Majamiju i to sve sa 20 godina.

Prvi reket sveta je svestan da su upravo njegove godine u ovom trenutku najjači adut koji ima i trudi se da to iskoristi na najbolji mogući načina.

"Mlad sam, sada je sve lakše i moram to da iskoristim. U ovim godinama nemam nikakve druge brige osim da igram tenis, igru koju volim. Verujem da će biti drugačije kako budem odrastao i da će se to menjati, zato mi je važno da u ovom trenutku budem fokusiran na igru", rekao je Alkaraz.

Španac je mišljenje na ovu temu izneo nakon konstatacije Endija Mareja da iz iskustva zna da je lakše da se igra sa 18 ili 19 godina nego sa, recimo 30, kada telo počinje da vas boli.

"Verujem da je Marej u pravu i saglasan sam sa onim što je rekao. Zato i želim da mislim samo na tenis", istakao je Alkaraz.

Najbolji teniser sveta će učešće na Mastersu u Majamiju nastaviti u nedelju kada će mu rival u 3. kolu biti srpski teniser Dušan Lajović.