ATP

Ne mora Novak ništa, zna šta treba da radi kako bi nastavio da dominira: Rodik stao u odbranu Đokovića

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

23.03.2024 18:00
Novak Đoković u razgovoru sa Nikolom Jokićem Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Novak Đoković u razgovoru sa Nikolom Jokićem

Imali su Endi Rodik i Novak Đoković neke zanimljive duele u prošlosti. Većina njih je naravno došla pre 2011. godine i uspona srpskog tenisera, a Amerikanac je jedan od retkih koji ima pozitivan skor protiv Đokovića (5-4).

Ipak, Rodik je odavno napustio teniske terene. Sada sport promoviše na neki drugi način, a jedan od njih je i podkast koji samostalno vodi. Upravo je u svojoj emisiji pričao o Novaku i njegovim postupcima nakon ispadanja sa ATP turnira u Indijan Velsu.

Mnogi su kritikovali Đokovića kako nije bio dovoljno fokusiran na svoju igru, već na neke druge aktivnosti.

"Bio je na NBA utakmici i menjao je dres i reket sa Stefom Karijem. Uradio je mnogo PR programa u Indijan Velsu. Svi kažu kako bi trebalo da se koncetriše... Ne mora on ništa. Zna šta bi trebalo da radi kako bi doveo sebe u poziciji. On je u svojoj 'legacy' eri. To ne znači da ne može da nastavi da dominira, zar ne? Zna šta radi", izjavio je Rodik.

 

 

Endi je dodao kako razume Novakvoe postupke i stao na njegovu stranu kada su u pitanju neke aktivnosti van teniskog terena.

"On je manijak, od početka do kraja, takav je 20 godina, na dobar način. Mislim to u vrlo pohvalnom smislu. Svako ko kaže da posle takvog poraza nije trebalo da ide na meč Voriorsa i druži se sa drugima koji su među najboljim svih vremena, zvuči glupo. To je glupo, jer znate, on je odrastao. Ako želi da radi nešto, on zna šta bi trebalo to da bude", rekao je Rodik.

Novaka povratak na teren očekuje početkom aprila kada počinje sezona na šljaci i ATP turnir u Monte Karlu. Nakon toga slede Madrid, Rim i na Roland Garos.