ATP

Lajović zakazao srpski okršaj u Riju sa Đereom: Dušan posle dosta muke u drugom kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 08:02
Srpski teniser Dušan Lajović MN Press
Srpski teniser Dušan Lajović

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Rio de Žaneiru, posle pobede nad Danijelom Elahijem Galanom. Momak iz Stare Pazove slavio je u tri seta (4:4, 6:7, 6:1) posle dva časa i 40 minuta i u narednom kolu sastaće se sa Laslom Đereom, koji je prethodno bio bolji od Zapate Miraljesa u dva seta.

Lajović je dobro ušao u meč i već u prvom gemu prvog seta napravio brejk. Kolumbijac je uzvratio ribrejkom, a potom se igralo gem za gem. Galan je u desetom gemu pri vođstvu od 5:4 napravio novi brejk i prvi set je rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

Srpski teniser nije iskoristio četiri brejk lopte u prvom gemu drugog seta. Kolumbijac je poveo 1:0, a potom se igralo gem za gem. Lajović je u petom gemu ipak stigao do brejka i poveo je 3:2, ali je Kolumbijac odmah uzvratio ribrejkom. Oba tenisera su potom bila sigurna na svoje servise, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku.

Galan je vodio 7:6 i imao je meč loptu, ali je nije iskoristio. Lajović je uspeo da taj-brejk dobije rezultatom 10:8 i da izjednači na 1:1 u setovima. Srpski teniser je briljirao u trećem setu, svom rivalu je prepustio samo jedan gem i zasluženo je stigao do pobede.

Lajović će u osmini finala igrati protiv sunarodnika Lasla Đerea, koji je na startu takmičenja bio bolji od Španca Bernabea Zapate Miraljesa 6:3, 6:1. ATP turnir u Rio de Žaneiru se igra za nagradni fond od 2.100.230 dolara.