ATP

Bolan poraz: Miomir Kecmanović izgubio od 155. igrača na ATP listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 10:21
Miomir Kecmanović žestoko iz bekenda Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Miomir Kecmanović žestoko iz bekenda

Srpski teniser, Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Delrej Biču, pošto je jutros u prvom kolu, za sat i 32 minuta igre poražen od Amerikanca Patrika Kipsona 6:4, 7:6 (7:3).

U prvom setu igralo se gem za gem, a onda je američki teniser u petom gemu napravio brejk i poveo je 3:2. Kipson je potom na svoj servis stigao do 4:2, a onda je održavao prednost od dva gema i prvi set je dobio rezultatom 6:4.

 

 

Kecmanović je poveo 4:1 u drugom setu, bio je nadomak izjednačenja, ali je Kipson serijom od 3:0 stigao do 4:4 i meč je ušao u neizvesnu završnicu.

Igralo se potom gem za gem, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao američkom teniseru rezultatom 7:3, čime je ostvario najveću pobedu u karijeri.

Amerikanac koji trenutno zauzima 155. poziciju na ATP listi najboljih igrača sveta, nikada u karijeri nije pobedio na nekom ATP meču, a na turnir u Delrej Biću je došao zahvaljujući specijalnoj pozivnici.

Kipson je do sada odigrao tri meča na ATP turu i sva tri je izgubio, zbog čega i trijumf nad sedmim nosiocem turnira u Sjedinjenim Američkim Državama ima posebnu težinu.