ATP

Teniseri Srbije protiv Grčke u plej-ofu za Svetsku grupu Dejvis kupa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.02.2024 14:22
Selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki MN Press
Selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki

Teniska reprezentacija Srbije igraće sa selekcijom Grčke u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Londonu, saopštio je TSS.

U saopštenju Teniskog saveza Srbije se i navodi kako će Srbija biti domaćin u tom duelu. Mečevi sa Grcima će biti odigrani od 13. do 15. septembra. Još uvek je rano govoriti o tome u kakvom sastavu bi naša teniska reprezentacija mogla da izađe na teren, ali treba napomenuti da je Dejvis kup zakazan svega nekoliko dana nakon finiša Grend slem turnira u Njujorku.

"Dobili smo neugodnog protivnika, jer imaju sjajnog igrača Stefanosa Cicipasa. Svi znaju za njega. Dobra okolnost je što pored njega nemaju vrhunske tenisere. Njegov mlađi brat je u Top 100 u dublu, braća Cicipas umeju da odigraju dobro u tom segmentu. Što se nas tiče, moramo da pokažemo kvalitet na terenu, da damo sve od sebe. Igramo ponovo kod kuće. Naše je da se što bolje pripremimo do septembra i da zaboravimo dva bolna poraza, u Kraljevu od Slovačke i od Italije u Malagi i da krenemo na bolje", izjavio je selektor Srbije Viktor Troicki, prenosi TSS.

Osim Srbije i Grčke, ostali parovi plej-ofa Svetskae grupe 1 su  Hrvatska - Litvanija, Švedska - Indija, Kazahstan - Danska, Poljska - Koreja, Švajcarska - Peru, Egipat - Mađarska, Norveška - Portugalija, Austrija - Turska, Kineski Tajpeh - Bosna i Hercegovina, Izrael - Ukrajina i Japan - Kolumbija