ATP

"Bersi arena" sledeće godine odlazi u prošlost: Masters u Parizu ubuduće će gledati 23.000 ljudi na tribinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 20:57
Bersi arena u Parizu, mesto odigravanja Mastersa Guliver
Bersi arena u Parizu, mesto odigravanja Mastersa

Turnir Masters kategorije u Parizu još samo godine će biti organizovan u čuvenoj "Bersi areni", kapaciteta 16.800 mesta, jer će od 2025. njegovo poprište biti "Defans arena", većeg kapaciteta (23.000). 

Vest o ovoj promeni, posle 38 godina tradicije na sadašnjoj adresi, saopštio je danas Teniski savez Francuske, a preneo ju je zvanični sajt Asocijacije profesionalnih tenisera, pod čijom "kapom" se igraju mečevi u muškoj kategoriji. 

"Masters u Parizu je postao jedan od najvažnijih događaja na kraju sezone. Najbolji teniseri sveta dolaze ovde da igraju u pokušaju da se izbore za ATP finale ili čak da obezbede prvo mesto na kraju sezone", rekao je direktor Mastersa u Parizu Sedrik Piolin. 

 

 

Prema tvrdnjama čelnika TSF, tereni u novoj dvorani biće veći i bolji nego u Bersi areni, a najavljen je i drugačiji raspored mečeva, u skladu sa željama učesnika, koji su se često žalili na igranje u zlo doba. 

Trenutni format od četiri dnevna i dva večernja meča biće promenjen na tri dnevna i dva večernja kako bi se izbeglo da pojedini dueli počnu kasno. Masters u Parizu će ove godine biti održan od 28. oktobra do trećeg novembra.

Masters u "gradu svetlosti" održan je 51. put do danas, a poslednji ga je osvojio vodeći reket sveta Novak Đoković. Osvajač najviše Grend slemova u istoriji "belog sporta" (24) uma rekordno veliku kolekciju šampionskih trofeja u Parizu (7), kao i učešća u finalima (9).