ATP

Zverev sabrao utiske i otkrio uzrok poraza - umor i fizička iscrpljenost, Medvedev nije bio bolji!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 17:15
Aleksandar Zverev tokom polufinala AO protiv Danila Medvedeva Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Aleksandar Zverev tokom polufinala AO protiv Danila Medvedeva

Imao je Aleksandar Zverev 2:0 u setovima i vođstvo od 5:4 u gemovima u trećem setu, ali nije uspeo da prođe u finale Australijan opena. Danil Medvedev vratio se iz "mrtvih" na krilima sjajne igre u nastavku i u pet setova savladao olimpijskog šampiona za novo grend slem finale, u kojem će se u nedelju sastati sa Janikom Sinerom.

Kada se sve sumira, Nemac je odigrao sjajan turnir. Glatko je pobeđivao rivale, među kojima je skinuo skalp i Karlosu Alkarazu. Bio je na pragu da isto učini ruskom teniseru, ali je skupo platio greške u taj-brejku trećeg seta.

Nakon susreta Zverev je rekao da je zadovoljan svojim partija tokom protekle nedelje, ali ne i današnjim polufinalom. Smatra da je morao i mogao mnogo bolje...
 
"U suštini sam cem celu australijsku turneju igrao prilično dobro. Igram dobro već nekoliko meseci, tako da je očigledno sve ovo ekstremno razočaravajuće", rekao je Zverev i dodao:

"Za mene je više razočaravajuće što sam na 5:4 u taj-brejku trećeg seta izgubio oba poena. Na 5:5 je bila čista nesreća".

 

 

Kako tvrdi Zverev, izgubio je od Medvedeva zbog umora i fizičkog stanja, a ne kvaliteta tenisa.

"Frustrirajuće je. Još više jer nisam bio na 100 odsto fizički spreman. Igrao sam dobro u Australiji. Izgubio sam zbog fizičkog stanja, ne zbog tenisa. To je za mene razočaravajuće. To mi se verovatno prvi put u karijeri desilo. Ponosan sam na sebe jer sam učinio sve što sam mogao. Bio sam fokusiran, ali desile su se stvari van moje kontrole. Nadam se da mi ovo nije bila poslednja šansa", rekao je između ostalog olimpijski šampion.

Susret Danila Medvedeva i Janika Sinera na programu je u nedelju u jutarnjim časova. Italijan je obezbedio svoje prvo grend slem finale posle pobede nad Novakom Đokovićem.