ATP

Nadal se vraća na teren: Španac na listi učesnika za masters u Monte Karlu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.03.2023 18:43
Nadal se vraća na teren: Španac na listi učesnika za masters u Monte Karlu AP Photo/Mark J. Terrill, File

Španski teniser Rafael Nadal planira da se vrati na teren na mastersu u Monte Karlu, saopštio je danas direktor turnira Dejvid Mejsi, prenosi AP.

Nadal je poslednji put igrao u januaru na Australijan openu kada je u drugom kolu turnira u Melburnu poražen Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 6:4, 6:4, 7:5.

Španski teniser je imao problema sa povredom kuka zbog čega je odlučio da propusti i masterse u Indijan Velsu i Majamiju kako bi se oporavio za sezonu na šljaci.

"Nadal je prvi registrovani igrač. On zaista želi da igra na mastersu u Monte Karlu i čini sve da učestvuje na turniru koji mu je toliko drag", naveo je Mejsi. Nadal je 11 puta u karijeri osvojio masters u Monte Karlu.
 

 

 

Na turniru u Monte Karlu od 9. do 16. aprila igraće i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Pored Srbina i Španca na listi učesnika turnira u Monte Karlou, između ostalih nalaze se i Karlos AlkarazDanil Medvedev,  Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Tejlor Fric, Aleksander Zverev, kao i Srbin Miomir Kecmanović.

Đoković je dva puta u karijeri trijumfovao na mastersu u Monte Karlu (2013. i 2015. godine), a ovaj turnir je poslednje dve godine osvajao Cicipas.