ATP

Novi povratak Rafeala Nadala: Španac se prijavio za turnir u Dohi

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

23.01.2024 20:55
Rafeal Nadal Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Rafeal Nadal

Španski teniser, Rafeal Nadal bi trebalo da se vrati na teniske terene na ATP turniru u Dohi serije 250. U slučaju da ne bude problema sa povredama, Španca ćemo sigurno gledati na takmičenju u Kataru.

Rafeal Nadal je spreman za novi povratak na teren. Španac se našao na spisku igrača koji su se prijavili za ATP turnir u Dohi. Osvajač 22 Grend slem titule se nakon godinu dana vratio tenisu na turniru u Brizbejnu. Nakon što je uspeo da prođe prva dva kola, u četvrtfinalu ga je zaustavio Džordan Tompson. Problem je i što je iskusni teniser obnovio povredu mišiča.

 

 

Posledica toga bila je i odluka da ne učestvuje na prvom Grend slemu u sezoni. Nadal je odlučio da preskoči Australijan Open i naveo da još uvek nije spreman da se takmiči na najvišem nivou u pet setova.

Nadalovi fanovi su se zabrinuli da ih čeka nova duga pauza bez omiljenog igrača, ali izgleda sva je prilika da to neće biti slučaj. Ime španskog tenisera se pojavilo na listi učesnika ATP turnira iz serije 250 u Dohi. Takmičenje u Kataru bi trebalo da počne 19. februara. Pojedini novinari su preneli kako postoji mogućnost da Nadal učestvuje i na turniru u Dubaiju koji je na programu od 26. februara.

Trenutno 446. teniser na ATP listi će ostatak sezone na betonu iskoristi kako bi se spremio za turnire na šljaci. Jasno je svima da je Nadalu prioritet Roland Garos i da Španac ima u planu da najbolji tenis pruži upravo u Parizu.

Osim Nadala, u Dohi bi trebalo da se pojave i Danil Medvedev, Andrej Ruboljov, Karen Hačanov, Lorenco Museti i Endi Mari.