ATP

Ne znam kako sam ostao miran, možda su navijači presudili na kraju: Kecmanović o maratonskom meču sa Štrufom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 14:45
Miomir Kecmanović, srpski teniser Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Miomir Kecmanović, srpski teniser

Miomir Kecmanović je u neverovatno dramatičnom duelu sa Jan-Lenardom Štrufom, uprkos lutanjima od sjaja do očaja u svojoj igri, uspeo da savlada Nemca i plasira se u treće kolo aktuelnog Australijan Opena.

To mu je pošlo za rukom tek posle pet setova, dva taj-brejka i par odbrana od meč lopti nemačkog kolege, od kog je izgubio oba susreta pre pet godina. 

"Mnogo uspona i padova. Na kraju sam bio stabilniji, više sam verovao i imao sam malo više sreće... Odmah sam pomislio na prošlu nedelju, gde sam imao meč lopte protiv Drejpera, na onakav način. I u Hong Kongu sam imao set lopte. Uspeo sam da se vratim, nekako da ostanem miran, da posle 7:9 u taj-brejku odigram četiri najbolja poena, ne znam ni ja kako. Stvarno sam zadovoljan", rekao je medijima Kecmanović. 

 

 

Na strani Beograđanina bio je veliki broj australijskih Srba na tribinama. I pogurali su ga lavovskom trijumfu. 

"Jako sam im zahvalan, svima koji su došli. Meni znači, možda je to i presudilo na kraju. Mnogo mi je drago što je tako, što im je stalo do mene, i nadam se da će biti tako i sledeći put".

Naredni protivnik 60. reketa sveta je Tomi Pol, protiv kog vodi s 2:1 u međusobnom skoru. 

"Znamo se otkad imamo 11-12 godina. Ovde je počeo dobro da igra, prošle godine polufinale, ali trudiću se da nastavim isto ovako i ja. Znam otprilike kako igra i šta bi trebalo da radim. Radili smo i na tome da se više bavim sobom, a manje čovekom preko puta. Ako rival ima odgovor na sve što ja uradim kako treba, onda svaka čast - zaključio je srpski teniser u susret sa Amerikancem.