ATP

Miomir Kecmanović: Dobar je osećaj konačno pobediti na Grend slemu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.01.2024 15:35
Srpski teniser, Miomir Kecmanović Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte
Srpski teniser, Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović izjavio je danas u Melburnu da je zadovoljan zbog plasmana u drugo kolo Australijan opena. Srpski teniser  je pobedio Japanca Josukea Vatanukija 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 i tako obezbedio prolaz u narednu rundu takmičenja. 

"Dobar je osećaj konačno pobediti na grend slemu, pošto nije bilo nijednog trijumfa prošle godine. Bilo je nekoliko važnih gemova, teških - dva i po seta je bio na meni neshvatljivom nivou. Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene, ali eto, radilo se. I u trećem i u četvrtom setu je imao brejk lopte, ceo meč sam morao da držim nivo, super što je sve ovako ispalo", rekao je Kecmanović na konferenciji za medije u Melburnu. 

Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv boljeg Jana Lenarda Štrufa. 

"Dosta smo radili na pozitivnosti. Imam i dalje momenata kada nisam kako bi trebalo da bude, ali dosta je više ovih drugih. Trudim se da silim sebe čak i kada nisam pozitivan - da to budem. Kada osetim da krene negativnost ili kada moje tim oseti - odmah budem opomenut. Da nema padova, da sam sto odsto prisutan u svemu i da nema odstupanja", dodao je srpski teniser. 

 

 

On je objavio i neke promene u svom timu. 

"Ivan Cinkuš je ostao teniski trener. Vlade (Kaplarević) i Miloš se smenjuju tokom cele godine. Mnogo mi se sviđa kako radimo - poklopili smo se energijom, vidim koliko im je stalo i na tome sam im jako zahvalan. Vlade više nije hteo da putuje, ali mi je dao tih nekoliko nedelja da popunimo kalendar. Nisam više sa IMG-jem, sada sam sa agencijom Kin, to je to, to su novine. IMG mi je mnogo pomogao, ali tu je ipak 300 ljudi, sada se osećam da neko više brine o meni - Dino i Borjan su tu za mene sve vreme", istakao je Kecmanović. 

On je imao veliku podršku na mečevima Dejvis kupa, kao i na današnjem duelu sa Vatanukijem. 

"Podrška mi mnogo znači. Na terenu smo sami, znači osećaj da je i drugima stalo da ti dobiješ, to daje energiju - želiš da vratiš to što su tu, navijaju i što su doputovali. Nadam se da ću uspeti da im se odužim", naveo je srpski teniser. 

Kecmanović je rekao kako da zna da iskoristi slobodno vreme u Melburnu. 

"Uveo sam novu rutinu od ove godine - putujem sa sonijem i kad mogu, odigram malo. Sada igram 'Assassin's Creed Valhalla', to mi je da odmorim mozak. U Melburnu je super da se prošeta, da sednemo na ručak ili večeru. Mislim da ću igrati tek u četvrtak, smisliću nešto da ne sedim ceo dan u kući", zakjučio je Kecmanović.