ATP

Karlos Alkaraz u Melburnu "pali motore": Drugi reket sveta preskače turnire pre Australijan opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 21:30
Španski teniser Karlos Alkaraz Guliver
Španski teniser Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz objavio je svoj takmičarski plan i program na početku dolazeće teniske sezone, pa je javnost saznala da će se španski teniser za nove ATP titule i bodove u 2024. godini prvo boriti na Otvorenom prvenstvu Australije. 

Momak iz Mursije je odlučio da ne igra ni na jednom turniru do Australijan opena (15-28. januar), gde se vraća posle jedne godine pauze, pošto je propustio prošlo izdanje turnira iz serije 2.000 u Melburnu. 

Posle toga namerava da uzme dvonedeljnu pauzu, a onda ga očekuju mečevi u Buenos Airesu (12-18. februar), gde je ove godine osvojio trofej, pobedivši Kamerona Norija u finalu.

 

 

Odmah potom će igrati u Rio de Žaneiru (19-25. februar), gde mu se spomenuti kolega revanširao u ključnoj borbi za titulu vrednu 500 ATP bodova. 

Karlitos će zatim u martu igrati u Indijan Velsu (4-17), gde je trijumfovao 2023. ubedljivom pobedom nad Danilom Medvedevim iz Rusije u finalnom okršaju. 

Odmah nakon Kalifornije, uslediće Masters u Majamiju (18-31. mart), gde ga je 2023. u polufinalu zaustavio Janik Siner. Pre svega toga, Alkaraz će 27. decembra igrati protiv Novaka Đokovića na egzibiciji u Rijadu.

Biće to revijalni susret dvojice "reketaša" od kojih se očekuje da i posle ovog 31. decembra međusobno "dele" trofeje na najvećim turnirima, jer su u ovom trenutku nešto najbolje što "beli sport" ima. 

Vreme će pokazati koliko drugi Španac i večiti rival Srbina, Rafael Nadal, može posle najavljenog povratka sa bolovanje od nekoliko meseci.