Novak Djoković

Ne znam šta je teže, dobiti Nadala na šljaci ili Đokovića u Australiji: Medvedev otkrio svoje strahove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2023 08:57
Ne znam šta je teže, dobiti Nadala na šljaci ili Đokovića u Australiji: Medvedev otkrio svoje strahove Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Ruski teniser Danil Medvedev, trenutno 6. Igrač na ATP listi ima velike ambicije u 2023. godini u kojoj želi da se vrati na tron svetskog tenisa.

On veruje da će u tome uspeti, jer smatra da se nalazi u sjajnoj formi, što je pokazao i pre desetak dana u Dubaiju, gde je bio bolji od Novaka Đokovića.

Međutim, Rus nikada nije pobedio najboljeg srpskog tenisera svih mrena u Australiji i čak smatra da tako nešto nije ni moguće.

"Nas dvojica smo odigrali mnogo mečeva, mislim da ih je ukupno bilo 14, a da je Novak dobio devet. Veliki broj njih je bio veoma težak I neizvestan, jer sa Đokovićem i ne može drugačiji, ali nikada nisam uspeo da ga pobedom u Australiji. On se na tom terenu oseća toliko komforno da se ponekad zapitam da li je uopšte moguće da ga dobijete tamo", rekao je Medvedev.

Nekadašnji prvi reket sveta je još naglasio da nikada u karijeri nije igrao protiv Rafaela Nadala na šljaci i otkrio da smatra kako je Španac na toj podlozi podjednako nepobediv kao Đoković u Melburnu.

"Nikada nisam igrao protiv Rafe na šljaci i iskren da budem pomalo se plašim tog susreta. On je najgori mogući protivnik koga možete da dobijete na toj podlozi. U celoj karijeri je izgubio tek desetak mečeva na šljaci. Ukoliko se budemo sreli daću sve od sebe da ga pobedim, ali da, plašim se da igram protiv njega na ovoj podlozi", rekao je Medvedev.