ATP

Perfektan učinak Hamada Mežedovića u Džedi, neka se spremi Dominik Štriker

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.12.2023 09:50
Srpski teniser, Hamad Međedović, čeka udarac rivala MN Press
Srpski teniser, Hamad Međedović, čeka udarac rivala

Dok se njihove starije kolege uveliko odmaraju od duge sezone, deo mladih tenisera igra turnir "Sledeća generacija" u Džedi, pa tako i Hamad Međedović "ne izlazi" sa terena u gradu iz Saudijske Arabije. I ne buni se zbog toga, šta više srpski teniser svakim danom ima sve više motiva, jer je bio maksimalan u prva tri meča. 

Dvadesetogodišnji Novopazarac zabeležio je sve pobede (na četiri dobijena gema) u grupnoj fazi turnira a na Bliskom istoku, jer je posle Aleksa Mikelsena i Luke Van Aša trijumfovao i protiv autsajdera, ali jednog od najtalentovanijih azijskih igrača Abdelaha Šelbajha - 3:1 (3:4, 4:2, 4:3, 4:2). 

Dobio je Jordanac prvi set, ali je to bilo sve od 185. tenisera sveta, pošto je bolje rangirani Međedović (110) dodao "gas" i bez problema opravdao ulogu favorita, tj. bez poraza produžio u polufinale, gde ga večeras (19.00) čeka Dominik Štriker.

Švajcarac je godinu dana stariji od člana Dejvis kup reprezentacije Srbije, zauzima 94. mesto na ATP listi, a u žižu teniske javnosti dospeo je nakon trijumfa protiv Stefanosa Cicipasa na US Openu ove godine.

U prvom polufinalu turnira u Džedi sastaće se Francuzi Artur Fis i Luka Van Aš (17.00). Nagradni fond turnira težak je čak 2.000.000 dolara, a osim finansijskog aspekta, poenta ovog turnira jeste lansiranje novih zvezdi svetskog tenisa.

Konkretno, prošlih godina su ga između ostalih osvajali Grk Stefanos Cicipas (2018), Italijan Janik Siner (2019) i Španac Karlos Alkaraz (2021), čije su karijere u međuvremenu doživele veliki uzlet.