ATP

Mia Ristić startni adut ženske teniske reprezentacije Srbije u meču sa Rumunijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 17:15
Mia Ristić startni adut ženske teniske reprezentacije Srbije u meču sa Rumunijom Guliver

Srpska teniserka Mia Ristić i Rumunka Elena Gabrijele Ruse otvoriće meč plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa, odlučeno je danas žrebom u Kraljevu.

Mia Ristić i Elena Gabrijele Ruse igraće sutra od 14 časova u dvorani Sportskog centra Ibar u Kraljevu, a posle njih na teren će izaći Srpkinja Aleksandra Krunić i Rumunka Žaklin Kristijan. U subotu će prvo igrati Ristićeva i Kristijan, a potom sledi duel Krunićeve i Ruso.

Program u subotu počinje duelom Ristić i Kristijan, a posle njih igraće Krunić i Ruso. Po završetku singl mečeva na programu je dubl. Za Srbiju će igrati Katarina Kozarov i Natalija Stevanović, a Rumuniju će predstavljati Anka Todoni i Monika Nikulesku.

"Znali smo dobro da kod Rumuna neće da bude neizvesnosti za prvu i drugu tablu. Bilo nam je sve poznato i zato smo se odlučili za malo iznenađenje - pošto dve prvorangirane singl igračice nisu našle mesto u žrebu. Nadamo se da ćemo da se prikažemo našoj publici u najboljem svetlu", izjavio je danas selektor ženske reprezentacije Srbije Dušan Vemić, preneo je Teniski savez Srbije.

Pobednici mečeva u plej-ofu plasiraće se u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa 2024. godine, a poraženi će igrati u svojoj regionalnoj Grupi jedan.