ATP

Posle Međedovića i Kecmanović eliminisan na startu ATP turnira u Sofiji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.11.2023 18:21
Posle Međedovića i Kecmanović eliminisan na startu ATP turnira u Sofiji Tanjug/AP Photo

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Sofiji, pošto je danas na startu takmičenja poražen od Španca Roberta Bautiste Aguta sa 7:6 (11:9), 6:7 (2:7), 7:6 (7:5). Meč je, u kome su odigrana tri taj-brejka, trajao je tri sata. Kecmanović je 56. teniser sveta, dok je Bautista Agut 60. na ATP listi.

Velika borba je viđena u prvom setu. Igralo se gem za gem, a Kecmanović nije iskoristio pet brejk lopti. Srpski teniser je u taj-brejku imao tri set lopte, ali je Bautista Agut uspeo da se odbrani. Španac je iskoristio drugu set loptu i ovaj deo meča je dobio rezultatom 7:6 (11:9).

Španac je u sedmom gemu drugog seta napravio brejk i poveo 4:3. Oba tenisera su potom osvojila po jedan gem, a onda je Bautista Agut pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu. Međutim, Kecmanović je napravio brejk i izjednačio je na 5:5. Srpski teniser je potom drugi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:6 (7:2).

Španac je odmah na početku trećeg sajta brejknuo Kecmanovića i poveo sa 3:1. Vratio se Srbin sa brejkom u petom gemu ali je opet posustao u osmom gemu za vođstvo Španca od 5:3. Već u narednom gemu Kecmanović je uzvratio brejk i smanjio zaostatak na samo jedna gem. Set je otišao u tajbrejk u kom je Španac malo bolje servirao od srpskog tenisera, za pobedu u meču.

Španac će u drugom kolu igrati sa mađarskim teniserom Fabijanom Marošanom, koji je bio bolji od sunarodnika Žombora Piroša 6:3, 6:1.

Srpski teniser Hamad Međedović je ranije danas u prvom kolu izgubio od Australijanca Kristofera O'Konela 6:7 (3:7), 6:1, 7:6 (7:2). ATP turnir u Sofiji se igra za nagradni fond od 562.815 evra.