ATP

Rafael Nadal zabrinuo navijače: Oporavak ne ide po planu, doživeo sam veliki peh u Australiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 17:29
Rafael Nadal zabrinuo navijače: Oporavak ne ide po planu, doživeo sam veliki peh u Australiji Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Rafael Nadal muči se sa povredom kuka i mišića, zbog čega će propustiti Masters u Indijan Velsu, a prema najvama španskog tenisera, oporovak ne ide baš po planu, pa je i datum njegovog povratka na teren pod znakom pitanja.

Španac je doživeo peh na Australijan openu, kada je eliminisan već u drugom kolu. Od tada se posvetio rehabilitaciji kako bi se što pre vratio na teren, gde je trebalo da brani bodove koje je osvojio početkom prošle sezone. Međutim, oporavak ne ide baš toliko brzo...

"Napredujem sporo. Idem nedelju po nedelju. Slede mi testiranja da vidim kakvo je stanje povrede. Nisam mnogo pričao posle Australije, ali tamo sam doživeo baš veliki peh. Ta naprslina mišića je bila baš velika. Pokidao sam i deo tetive. Nalazi se na vrlo nezgodnom mestu. Da, oporavak ide znatno sporije nego što bih voleo", rekao je Nadal.

 

 

Španac nema puno opcija, osim da bude strpljiv i da veruje lekarima.

"Nemam izbora, moram da budem strpljiv. Kalendar prolazi, nemam više 20 godina, posle onakve godine i svega što sam prošao, telo se zamori, ali radim šta mogu. Svaki dan sam na akademiji, trenira, idem u teretanu, na terenu sam 15 do 20 minuta kako bi zadržao snagu u rukama, ali sada čekam da stvari krenu na bolje".

Cilj je, naravno, Roland Garos i 23. grend slem titula.

"Ne znam da li ću igrati u Monte Karlu, Barseloni, da li će to biti Madrid, ali želim da igram. Za mene je najvažnije da budem zdrav, kada igram na šljaci da imam osećaj da mogu da se takmičim i borim za krajnji cilj, što je za sada Rolan Garos", zaključio je Španac.

Rafael Nadal je trenutno deveti teniser planete, ali će od ponedeljka prvi put posle 18 godina ispasti iz liste najboljih igrača sveta. S obzirom da neće moći da brani bodove na Indijan Velsu, njega će uskoro prestići Hubert Hurkač na ATP listi, gde za Špancem zaostake 250 bodova.