Novak Djoković

Amerikanci zovu Đokovića: On je veliki šampion, jedan od najboljih u istoriji, želimo da dođe u Majami

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 07:59
Amerikanci zovu Đokovića: On je veliki šampion, jedan od najboljih u istoriji, želimo da dođe u Majami Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju, budući da je u polufinalu poražen od Rusa Danila Medvedeva (4:6, 4:6), a pred njim je sada nekoliko neizvesnih dana uoči početka Mastersa u Majamiju.

Prvi reket sveta i rekorder po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste (378) i dalje ne zna da li će dobiti dozvolu da kao neko ko nije vakcinisan protiv koronavirusa uđe na tlo Sjedinjenih Američkih Država, pa je stoga neizvesno i njegovo učešće na Floridi.

 

 

Organizatori ovog turnira su se zvanično oglasili i dali podršku Đokoviću i poručili da igrač njegovih kvaliteta treba da bude deo spektakla u Majamiju.

"Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena i šestostruki osvajač turnira u Majamiju. Nadamo se da će mu biti dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Američke Države i da će navijači na Floridi imati mogućnost da ga ponovo gledaju kako učestvuje i takmiči se na našem turniru", stoji u objavi organizatora.

Turnir u Majamiju je jedan u nizu Mastersa iz serije 1.000, počinje 19. marta i traje do 2. aprila, a titulu brani španski teniser Karlos Alkaraz koji je trenutno povređen, ali su predviđanja da će biti spreman za početak ovog turnira.