ATP

Dušan Lajović bez plasmana u glavni žreb Mastersa u Parizu: Kraj u drugom kolu kvalifikacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.10.2023 16:00
Dušan Lajović bez plasmana u glavni žreb Mastersa u Parizu: Kraj u drugom kolu kvalifikacija Guliver/(AP Photo/Andy Brownbill)

Srpski teniser Dušan Lajović nije prošao u glavni žreb mastersa u Parizu, pošto ga je u drugom kolu kvalifkacija zaustavio Amerikanac Markos Đirona. U meču od tri uzbudljiva seta, raspoređenih na 81 minut - 1:2 (5:7, 7:5, 6:7). 

U prvom delu meča igralo se gem za gem, a Amerikanac ga je prelomio brejkom u 12. gemu. Sličan odnos snaga viđen je i u drugom setu, s tom razlikom što ga je uzeo 53. reket sveta, tako što je u 11. gemu oduzeo ključnu prednost servisa nešto slabije rangiranom rivalu na ATP listi (57). 

Điron je poveo s 3:0 u trećem setu, a onda je pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu. Lajović je međutim uspeo da napravi brejk i izjednači na 5:5, a pobednik meča je odlučen u taj-brejku, u kom se Amerikanac bolje snašao - 7:4.

U glavnom žrebu nalaze se trojica srpskih tenisera. Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će najbolji teniser sveta svih vremena igrati sa pobednikom meča između zemljaka Miomira Kecmanovića i Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

Đere će se u prvom kolu susreti sa francuskim teniserom Lukom vam Ešom. Masters u Parizu počinje 30. oktobra i traje do 5. novembra.