ATP

Rune servirao osvetu Kecmanoviću u Bazelu: Šteta, mirisalo je na pobedu...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 20:28
Rune servirao osvetu Kecmanoviću u Bazelu: Šteta, mirisalo je na pobedu... MN Press

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP takmičenja u Bazelu, pošto je na startu turnira iz serije 500, ispao od 6. tenisera sveta Holgera Runea - 2:1 (1:6, 7:5, 6:3). 

Kako je počeo susret, sve je mirisalo da ista sudbina čeka Runea kao sa nedavno završenog turnira u Švedskoj, kada je izgubio u dva seta od srpskog tenisera. Kecmanović je dominantno počeo i ovaj meč. U uvodnom setu prepustio je svega jedan gem rivalu, da bi u nastavku meča upao u kontra ritam i tako dozvolio preokret Danca.

Prelomni trenutak meča dogodio se u osmom gemu drugog seta. Kecmanović je oduzeo servis Runeu. Poveo 4:3, ali je nakon maratonskog osmog gema, dozvolio ribrejk rivala, iako je prethodno odbranio tri brejk lopte Runea. Igralo se potom gem za gem, da bi u finišu seta Rune još jednom oduzeo servis srpskom teniseru za izjednačenje na meču - 1:1.

Ponesen dobrom igrom iz prethodnog seta, Rune je zaigrao još bolje u nastavku meča. Sa nulom je oduzeo servis Kecmanoviću u četvrtom gemu trećeg seta, a dobrom igrom sa osnovne linije zadržao je prednost i prošao u drugo kolo turnira. Rune se tako osvetio 55. igraču ATP liste za poraz koji je doživeo pre samo nedelju dana u Štokholmu, pa je rezultat u međusobnim duelima sada izjednačen (1:1).