ATP

Hamad Mađedović bez glavnog žreba u Bazelu: Kraj na samom početku kvalifkacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 17:18
Hamad Mađedović bez glavnog žreba u Bazelu: Kraj na samom početku kvalifkacija MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović neće biti u prilici da se bori za ATP poene i novčanu premiju na turniru u Bazelu, pošto je bitku za glavni žreb turnira iz serije 500 izgubio već u prvom kolu kvalifkacija.

Dvadesetogodišnjeg srpskog tenisera, posle velike borbe, savladao je Libanac Benjamin Hasan, kom su bila potrebna tri seta da izađe na kraj sa mlađim i bolje rangiranim (101) kolegom iz Novog Pazara - 2:1 (6:2, 5:7, 7:6).

 

 

Meč je trajao čak dva sata i 10 minuta, a prvi set pripao je 161. reketu sveta, pošto je brejkovima u 1. i 7. gemu trasirao sebi put ka drugoj rundi. Drugi set bio je izjednačeniji, jer je naš teniser popravio igru sa osnovne linije i agresivnije napadao lopticu, a odlučen je brejkom pred sam kraj. 

Odlučujući treći set je zbog odlične servis igre oba tenisera otišao u taj-brejk. U 10. gemu Međedović je imao meč loptu i priliku da rešio ovaj meč, ali se Hasan nije predao.

Tokom doigravanja Libanac je protivniku oduzeo čač četiri servisa i tako ga "odservirao" iz pomenutog švajcarskog grada.