ATP

Ništa od finala za Kecmanovića: Kotov iznenadio Srbina u Stokholmu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 15:44
Ništa od finala za Kecmanovića: Kotov iznenadio Srbina u Stokholmu Tanjug/AP Photo/Peter Schneider/Keystone

Šteta!

Miomir Kecmanović, ipak, neće imati priliku da se bori za drugu ATP titulu u karijeri, iako je u prvom polufinalu turnira u Stokholmu bio favorit. Za trofej u nedelju igraće ruski teniser Pavel Kotov, koji je u dva seta bio bolji od Kecmanovića – 6:3, 6:4.

Srpski teniser je u meč ušao kao favorit, pre svega zbog znatno boljeg plasmana na ATP listi. Kecmanović je nedelju na izmaku dočekao kao 53, a Rus kao 109. igrač sveta. Razlika, ipak, nije primećena na terenu. Naprotiv.

Dvadesetčetvorogodišnji Kotov bio je znatno sigurniji i bolji rival u meču. Iako je u trećem gemu moramo dva puta da spasava brejk loptu, on je bio taj koji je prvi oduzeo servis rivalu stekavši prednost 4:2. Ispostaviće se da je taj momenat bio i ključan za dobijanje prvog seta. U drugom je viđena samo jedna brejk lopta i to ponovo na servis Kecmanovića, a i nju je Rus uspeo da materijalizuje i da na kraju zasluženo pobedi.

Kotov će u finalu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Laslo Đere i Gael Monfis. Ruski teniser do sada u karijeri nema nijedan ATP trofej.