ATP

Karlos Alkaraz otkazao Bazel, pod znakom pitanja i Pariz: Španac sve dalje od Đokovića i teniskog vrha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 21:14
Karlos Alkaraz otkazao Bazel, pod znakom pitanja i Pariz: Španac sve dalje od Đokovića i teniskog vrha Guliver

Karlos Alkaraz povukao je svoju prijavu za učešće na turniru serije 500 u Bazelu, a kao razlog što fantastičnog tenisera iz Španije nećemo gledati u Švajcarskoj sledeće nedelje (23-29.10) navedena je povreda. Konkretno, upala ligamenata levog stopala i bol u leđima. 

Osim ljubitelja "belog sporta" u pomenutom gradu bez privilegije gledanja prvog pratioca lidera ATP liste, najboljeg "reketaša" sveta svih vremena Novaka Đokovića, mogla bi da ostane i publika na Mastersu u Parizu.

 

 

Obzirom na to da u ovom trenutku nije sigurno ni njegovo pojavljivanje na turniru serije 1.000 u "gradu svetlosti", od 30. oktobra do 5. novembra. Gde bi trebalo da nastavi da juri zaostatak za Srbinom, u pokušaju da ga zadnji put ove godine svrgne sa trona u singl poretku. 

Da priča bude još lošija, osvajač tri Grend slema je loše prošao na mini turneji u Kini - od Janika Sinera poražen u polufinalu Pekinga, a od Grigora Dimitrova u osmini finala Šangaja - dok je u Bazelu trebalo da brani polufinale. 

Ako stigne da se oporavi na kraju sezone čeka ga završni Masters u Torinu (12-19. novembar), na kom će igrati najbolji teniseri u sezoni na izmaku.