ATP

Hurkač i Korda u polufinalu Mastersa u Šangaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 16:20
Hurkač i Korda u polufinalu Mastersa u Šangaju Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Hubert Hurkač i Sebastijan Korda prvi su polufinalni par na Mastersu u Šangaju. Sebastijan Korda je posle pravog trilera u tri seta bio bolji od Amerikanca Bena Šeltona 2:1 (6:7, 6:2, 7:6) posle dva sata i 56 minuta igre.

Meč je bio jako neizvestan, a rešen je u taj breku. I prvi set je takođe rešen u taj breku a dobio ga je Šelton 12:10. Imao je Ben priliku i u 12. gemu da reši set posle brejka, ali je Korda odigrao maestralno i napravio ribrejk. Bilo je dramatično i u taj breku, Šelton je propustio četiri set lopte, Korda jednu, pa je na kraju Amerikanac iz petog pokušaja slavio.

Sa tri brejka Korda je drugi set ekspresno dobio 6:2, a kada je na startu trećeg oduzeo servis rivalu mnogi su očekivali lakši trijumf Korde. Međutim, Šelton je uspeo u osmom gemu da izjednači na 4:4 i set uvede u taj brejk. Korda je vodio 6:1 i nije iskoristio čak pet vezanih meč lopti! Šelton je stigao do 6:6 i tu stao. Korda je treći set dobio 8:6.

Hubert Hurkač je do polufinala stigao pobedom nad Mađarom Fabijom Morožanom 2:1 (4:6, 6:1, 6:3). Mađar je je iznenadio Poljaka u prvom setu, ali preostala dva su protekla u dominaciji 17. tenisera sveta.