ATP

Dušan Lajović u trećem kolu Mastersa u Šangaju: Srbin dobio prvi set, drugi mu "poklonjen"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 09:00
Dušan Lajović u trećem kolu Mastersa u Šangaju: Srbin dobio prvi set, drugi mu "poklonjen" Guliver/AP Photo/Frank Franklin II

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo mastersa u Šangaju, posle nezavršenog meča sa Talonom Griksporom. Tako što je prvi set rešio u svoju korist (6:4), u drugom poveo sa 3:2 a onda dobio pobedu na "tacni", jer je Holanđanin zbog povrede odustao od dalje borbe. 

Posle odlične partije protiv Stana Vavrinke, Beograđanin je bio uverljiv i u novom duelu, pa je tako ranim brejkom u prvom setu trasirao put ka trijumfu i ostanku na prestižnom turniru serije 1.000. 

Koliko je bio fokusiran i rešen da prože dalje pokazao je svojom mirnoćom posle propuštene šanse za dupli brejk, kao i u situaciji kada je sam bio suočen sa mogućnošću da ostane bez gema na svoj servis. 

Tad je već bilo jasno da Grikspor nije sav svoj, odnosno da ima problema sa povredom, pa je posle priče sa fizioterapeutom odčučio da se preda i to nakon Lajovićevog brejka u drugom setu. Dejvis kup reprezentativca Srbije sada čeka 91. reket sveta, Fabijan Marošan iz Francuske Marošana.