ATP

Kraj je sezone, ali nekako pronalazim motivaciju: Danilu Medvedevu potreban odmor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2023 09:24
Kraj je sezone, ali nekako pronalazim motivaciju: Danilu Medvedevu potreban odmor Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Uspeo je Danil Medvedev da u dva seta i sa samo tri izgubljena gema savlada Tomija Pola i plasira se u drugo kolo turnira u Pekingu, ali i priznaje da nije lako pronaći motivaciju za ovakve mečeve.

Treći reket sveta nagalašava da je sezona pri kraju i kako se više bliži njen završetak to mu je teže da pronađe nepohodan fokus.

 

 

"Ovo je period godine kad je najteže pronaći motiv za igru. Prošla su sva četiri Gren slema, prvi naredni je tek posle Nove godine i nije lako zadržati koncentraciju. Ipak, kada se izađe ne taren, zaboravite da li ste u Pekingu ili na US Openu. Jednstavno izađete i igrate najbolje to umete sa željom da pobedite. Ali problem je onaj period između mečeva. Tu opada koncentracija", objansio je ruski teniser.

Naredni protivnik Danilu Medvedevu biće Aleks de Munir, a pobednik tog duela će obezbediti plasman u četvrfinale turnira u glavnom gradu Kine.

"Neće biti lako. De Munir je sjajan rival i zaista mislim da je odličan teniser. Igranje ovde u Pekingu je malo neobično, podloga je mnogo sporija od drugih, što meni odgovara, ne mogu da se žalim, ali sa druge strane, verujem da navijači ne uživaju u takvoj igri", rekao je Medvedev.