ATP

Andi Marej glasa za promenu formata Dejvis kupa: Vratite mečeve na domaćem i gostujućem terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 14:01
Andi Marej glasa za promenu formata Dejvis kupa: Vratite mečeve na domaćem i gostujućem terenu Tanjug/AP Photo/Martin Rickett

Problem praznih dvorana na mečevima Dejvis kupa mogao bi da se reši jendno ukoliko se vrati stari format takmičenja po kojem se mečevi igraju kao nekad da uvek barem jedan tim igra na domaćem terenu, smatra Endi Marej.

Škotski veteran smatra da se igranje turnira gde se u jednom gradu sastaje nekoliko reprezentacija pokazalo kao loš potez i da to mora da se promeni. 

"Ovakvi turniri nikoga ne zanimaju. Zaista je neverovatno da se mečevi igraju pred praznim tribinama To nikome ne koristi. Ukoliko želimo da Dejvis kup ponovo bude onako zanimljivo i jako takmičenje kao nekada, moramo da se vartimo na stari format. Ta amosfera gde su dvorane pune i navijaju za jednu reprezentaciju je davala posebnu draž", kaže Marej.

Nekadašnji najbolji teniser sveta naglašava da se na novi format takmičenja prešlo a da niko od čelnika ITF nije se s anjim nisu složili igrači.

"Bios am u to vreme predstavbik saveta igrača i janso smo stavili do znajja da nam se to ne sviđa, aliniko na snije slušao. Samo su prkeo noći promeniki format. I tako mso došli u situaciju da u dvoranama koej primaju po 10.000 ljudi mečeve prati njih nekoliko stotina ili dve tri hiljade u najboljem slučaju", rekao je Marej.