Novak Djoković

Scena o kojoj se i danas priča: Đoković objasnio emotivni kolaps u Melburnu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 15:03
Scena o kojoj se i danas priča: Đoković objasnio emotivni kolaps u Melburnu Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Novak Đoković osvojio je u tenisu skoro sve što se može. Igrao velike mečeve protiv najvećih rivala, dobijao ih neverovatnim preokretima, dizao se iz pepela protiv vrhunskih igrača i publike, koja je mahom, gde god igrao Srbin, većinom bila protiv njega. Borio se sa pritiscima na terenu i van njega. I sve to, uglavnom, uspešno kontrolisao i dominirao.

Za razliku od Rafaela Nadala, a posebno Rodžera Federera, čije su uspehe i neuspehe često pratile i suze, Đokovića ste teško mogli da vidite uplakanog. 

Vratio se Novak posle svih problema koje je imao u Australiju, na svoj omiljeni grend slem. Pokušavali su mediji da uzdrmaju srpskog tenisera, koristili svaku priliku da ga poremete i skrenu sa šampionskog puta, ali se Đoković nije dao. Njegov povratak u Melburn, posle prošlogodišnjeg deportovanja i proterivanja iz Australije, bio je trijumfalan. Okitio se desetim trofejom na Australijan Openu, a ukupno 22. grend slem titulom u karijeri.

 

 

A, onda je, prilikom proslave titule u svom boksu, doživeo potpuni emotivni krah.

"To je bio emotivni kolaps. Mnogo stvari se skupilo odjednom. Jasno je da je pritisak uvek tu, ali osećao sam da je ove godine bilo i nešto više od samih očekivanja koja su uvek prisutna", rekao je Đoković za australijski "Nešnal". 

"Naravno bilo je tu mnogo pitanja, mnogo pažnje usmerene na mene, povodom svega što se desilo pre 12 meseci i to sam mogao da osetim. Koliko god sam hteo da se izolujem od toga, morao sam da prihvatim da stvari tako stoje. Mislim da postoji razlog zašto sam morao da prođem kroz ovakvo putovanje i zbog toga je ono još više specijalno. Zbog toga sam na kraju, kada sam proslavljao, vrištao i pustio sve emocije napolje. Osećao sam se sjajno, ponosno i srećno. Ali onda sam zagrlio mamu i brata i nekako sam se samo predao", priznao je Novak Đoković.