Vesti iz rukometa

Iz Zvezde u Partizan: Dimitrije Jelić prelazi u tabor ljutog rivala?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2023 17:57
Iz Zvezde u Partizan: Dimitrije Jelić prelazi u tabor ljutog rivala? MN Press

Nakon što su ovog leta ostali bez dvojice golmana, rukometaši Crvene zvezde, prema navodima Mocart sporta mogli bi da ostanu i bez trećeg, pošto je Dimitrije Jelić odlučio da napusti klub iz Ljutice Bogdana i pređe u ni manje ni više nego u tabor najvećeg rivala - Partizana.

Kako navodi ovaj portal, 23-godišnji čuvar mreže iz Smederevske Palanke na pragu je prelaska u Partizan. Mladi golman imao je zapaženu rolu u Zvezdi prošle sezone, a pažnju na sebe, skrenuo je nakon impozantne partije u "večitom derbiju" koji se igrao u Šumicama, zbog čega je kasnije dobio i poziv selektora Tonija Đerone.

Ovog leta imao je ponude pančevačkog Dinama i beogradskog Obilića, ali se na kraju ipak odlučio da nastavi karijeru u Humskoj. Tamo će igrati umesto jednog od najboljih rukometaša crno-belih u protekle dve sezone, Andreja Trnavca, koji je ovog leta pojačao novosadsku Vojvodinu, desetostukog uzastopnog šampiona Srbije.

Partizan je proteklog meseca dobio novu upravu na čelu sa predsednikom Miljanom Žugićem, dok je za trenera izabran Đorđe Ćirković, bivši šef stučnog štaba Vojvodine, a sada su na red došla i ostala pojačanja. Osim Jelića, pomenuti list navodi da je pred potpisom i Branko Predović. pivotmen juniorske reprezentacije, kao i Dušan Andrejević, nekadašnji rukometaš Crvene zvezde.

Klub su za sada napustili Andrej Trnavac (Vojvodina), Stefan Petrić (Vardar) i Martin Varga (Slovan).