Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije dobijaju rivale na SP: Tim selektora Bregara je u trećem šešriru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 10:25
Rukometašice Srbije dobijaju rivale na SP: Tim selektora Bregara je u trećem šešriru MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije saznaće danas imena protivnika na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Žrebom, koji će se u 15.30 časova održati u Geteborgu (TV Arena 3 Premium) će biti određeni sastavi osam grupa, a plasman u narednu fazu takmičenja izboriće po tri najbolje plasirane selekcije, koje će formirati četiri grupe sa po šest reprezentacija, da bi potom plasman u četvrtfinale SP izborile po dve selekcije iz svake grupe.

 

 

Selekcija Srbije se nalazi u trećem, od ukupno četiri šešira, zajendos a reprezentacijama Japana, Ukrajine, Grenlanda, Argentine, Angole, Kine i Kameruna, što znači da ekipa selektora Uroša Bregara neće moćii da se sastane sa njima.

U prvom šeširu ssu Norveška, Danska, Crna Gora, Francuska, Holandija, Švedska, Brazil i Nemačke, u drugom Slovenija, Španija, Hrvatska, Južna Koreja, Mađarska, Rumunija, Poljska i Češka, a u četvrtom Kongo, Senegal, Paragvaj, Iran, Kazahstan, Čile, Austrija i Island.