Vesti iz rukometa

Selektor Srbije preuzima Partizan: Toni Đerona stiže u Humsku?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 20:37
Selektor Srbije preuzima Partizan: Toni Đerona stiže u Humsku? Guliver/Imago Sports

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona postaće novi šef stručnog štaba Partizana, javlja "Mocart sport".

Kako se navodi, španski trener potpisaće trogodišnji ugovor sa crno-belima i saradnja dve strane bi uskoro trebala da bude ozvaničena. On će na klupi beogradskog tima naslediti Darija Krželja, koji je porazom Partizana u plej-ofu Superlige Srbije od Vojvodine, završio mandat u klubu iz Humske posle godinu dana rada.

Mocart sport takođe navodi da je pre desetak dana Toni Đerona potvrdio da je bilo kontakta sa crno-belima, kao i da je veći deo pregovora prepustio svom menadžeru Andreju Goliću. Tada je u intevjuu za pomenuti list govorio u superlativu o talentovanim rukometašima Partizana čime je i najavio potencijalni angažman u Humskoj, a da li će se zaista oprobati na novom radnom zadatku, ostaje da se vidi u utorak, kada je zakazana Izborna skupština crno-belih.

"Partizan ima mlad tim, uradio je veoma dobar posao ove sezone, završio na drugoj poziciji. Postoje veoma interesantni igrači sa kojima bi bilo zanimljivo da se radi. Dosadašnji trener razvio ih je za ovu sezonu, sezonu i po, radio je veoma dobro s njima. Čestitke na tome. Videćemo šta će da se desi“, rekao je nedavno Toni Đerona.

Podsetimo, Partizan čeka na titulu od 2012. godine. Poslednje tri sezone sa mladom ekipom su uspeli da se domognu vicešampionskog mesta, ali nisu mogli više protiv domininatne Vojvodine, desetostrukog uzastopnog prvaka Srbije.