Vesti iz rukometa

Vojvodina deklasirala Norvežane: Novosađani pred četvrtfinalom EHF Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2023 10:08
Vojvodina deklasirala Norvežane: Novosađani pred četvrtfinalom EHF Kupa MN Press

Rukometaši Vojvodine pobedili su Arendal sa 42:29 (22:17) u prvom meču osmina finala EHF Kupa. Meč je odigran bez prisustva publike u SC Slana Bara, a revanš je već naredne subote u Norveškoj, kada ćemo znati novog učesnika u Top 8.

U prvom poluvremenu Novosađani su igrali u visokom ritmu. Brz rukomet, sa mnogo tranzicije, na šta Norvežani nisu imali odgovor. Vojvodina je u prvih 20 minuta podigla stepen i u odbrani. Primila je samo sedam golova i tu je napravila značajnu prednost.

Napadom je sjajno dirigovao Puhoski, koji je pored šest golova, odlično pronalazio pivotmene na crti, a takve lopte su oberučke koristili Pešić (5) i Rogan (4). Ipak, epitet junaka poneo je desni bek Milić sa osam golova, a koliko je blistao na terenu, govori da je bio nepogrešiv iz igre u prvom poluvremenu.

Na kraju, Novosađani su zabeležili ubedljiv trijumf protiv vicešampiona Norveške, a razlika od 13 golova ohabruje pred revanš. Srpski tim nalazi se na korak od četvrtfinala EHF Kupa, a plasman u završnice takmičenja bi predstavljao istorijski uspeh.