Vesti iz rukometa

Rukomet za sve od 28. do 30. juna u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 15:01
Projekat "Rukomet za sve" promo
Projekat "Rukomet za sve"

Međunarodni projekat edukativnog tipa pod nazivom "Rukomet za sve" od 28. do 30. juna 14. put održava se u Beogradu. Osnivač i idejni tvorac ovog izuzetnog programa za mlade rukometaše i trenere je istaknuti rukometni stručnjak Dragan Đukić. Od 2011. Đukić se bavi jedinstvenom misijom u svetu rukometa, a to je individualni pristup u radu sa mladim igračima, ali i trenerima koji sa njima sarađuju. 

Kroz ovaj projekat je prošlo više od 200 igrača i 100 trenera iz 40 zemalja sveta. Predavači su bili neki od najeminentnijih rukometnih stratega kao što su: Karlos Ortega, Štafan Olson, Dragan Adžić, Ćavi Sabate, Bob Hening, Nenad Šoštarić, Momir Ilić, Aleksandru Buligan, Branko Tamse… dok su specijalni gosti promoteri bili Andrea Lekić, Svetlana Ceca Kitić, Nenad Peruničić, Endi Šimd i mnogi drugi.

"Po prvi put ove godine predavanja će biti razdvojena na praktični i teorijski deo", sa ponosom ističe Đukić i dodaje: "Praktični deo na terenu sprovodićemo u dvorani Šumice. Svečano otvaranje zakazano je za petak u 17 časova, a obradićemo teme proaktivne odbrane, važnosti saradnje sa odbranom, pripreme za nastup kroz analizu protivnika i trendove igre u napadu. Osim mene, pokazne treninge držaće još Kiril Lazarov i Haris Porobić u petak od 18 časova, kao i u subotu od 9.30 i 18 časova".

Teorijska predavanja zakazanu su za nedelju od 10 do 14 časova na Fakultetu za sport Univerziteta “Union - Nikola Tesla” na Novom Beogradu.

"Saradnja sa Fakultetom za sport se uspešno odvija već par godina, a ove godine odlučili smo da je dodatno produbimo time što će rukometni specijalisti sa naših prostora iz svih oblasti koje čine savremeni rukomet, upravo u amfiteatru Fakulteta za sport održati svoja predavanja. Među predavačima će biti Aleksandar Petrović specijalista za fizičku pripremu, Bojana Jeličić psiholog i predavač Evropske i Međunarodne rukometne federacije i Danijel Anđelković trener francuskog Tuluza i u prethodne dve godine zvanično najbolji trener u Francuskoj", zaključio je Đukić.