Vesti iz rukometa

Rukometašice Crvene zvezde slavile protiv Železničara i došle na korak od duple krune

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2024 09:56
Rukometašice Crvene zvezde MN Press
Rukometašice Crvene zvezde

Rukometašice Crvene zvezde su na pragu istorijske prve titule šampiona Srbije u istoriji kluba. Klub iz Ljutice Bogdana je poveo u finalnoj seriji rukometne lige Srbije protiv Železničara iz Inđije, a posle pobede na domaćem terenu sa 30:28 (15:11).

Sara Garović, ponovo je bila na visini zadatka, a uspela je da postigne osam golova. Zanimljivo od prvih deset, čak sedam su bili njeni.

Vrlo dobro su odigrale izabranice Saše Boškovića prvo poluvreme, stekle značajnu prednost, tako da je gošćama bilo teško da se vrate u igru posle 21:15. Ipak, uspele su igračice Železničara da se vrate u meč preko Dunje Tabak. Ipak, to nije bilo dovoljno.

Bitnu razliku u prvoj utakmici finala plej-ofa napravila je i Gordana Đilas sa 12 zabeleženih odbrana, dok je golmanski duo Železničara, Vasiljković-Činku, mrežu sačuvao tek sedam puta. Crveno-bele su u nastavku uspele da uvećaju prednost na maksimalnih plus šest, ali su se gošće trgle u finišu meča i smanjile zaostatak na semaforu, za konačnih 30:28.

Uz Saru Garović sa osam golova u pobedničkoj ekipi istakle su se i Aleksandra Stamenić i Teodora Veličković sa po šest golova.

Najefikasnija na meču bila je reprezentativka Srbije Nataša Lovrić sa 10 golova za Železničar.

Crvena zvezda je ove sezone već osvojila Kup Srbije, prvi u istoriji kluba, i sada je na pobedu od osvajanja i prve titule u istoriji, a time i duple krune.

Druga utakmica finala se igra u Inđiji sledeće subote. U slučaju da Železničar trijumfuje majstorica za titulu će se igrati na Banjici.