Vesti iz rukometa

Rukometašice Rapida posle drame sa Slovenkama u četvrtfinalu EHF Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 17:54
Rukometašice Rapida posle drame sa Slovenkama u četvrtfinalu EHF Lige šampiona EHF

Velika drama u Bukureštu pripala je rukometašicama Rapida koje su se pobedom od 30:24 (prvi meč 24:29) nad Krimom iz Ljubljane plasirale u četvrtfinale EHF Lige šampiona gde će se sastati sa Kristianstadom. Viđena je prava drama u finišu meča, Rapid je pri rezultatu 29:24 imao napad i na 16 sekundi pre kraja Ljepoja je grubim startom zaradila isključenje i omogućila sedmerac rukometašicama domaćina. Sorija Marija Grozav je pogodila mrežu, a gošće iz Slovenije su pogrešile pa je Rapidu pripala drama.

Predvođene raspoloženom Holanđankom Estevanom Polman, inače supruge nekadašnjeg holandskog fudbalera Rafaela Van der Varta, koja je pet od osam golova postigla u prvom delu, Rapid je na poluvreme otišao sa prednošću od četiri gola (12:8). U nastavku su igračice Rapida u više navrata imale šest golova prednosti, a kada je Grozav pogodila za 28:21 činilo se da će se izbeći drama. Međutim, Poljakinja Rosijak sa tri pogotka i Radičević donele su dramu (29:25) koja je na kraju pripala domaćinu.

 

 

U ekipi Rapida najefikasnije su bile Polman sa osam, Grozav sa šest i Kanor sa pet pogodaka, dok su u ekipi Krima raspoložene bile Rosijak (7), Dmitrieva (5), Radičević (5), srpska rukometašica Sanja Radosavljević postigla je tri pogotka a Jovana Risović je imala 13 odbrana na golu Slovenki, dugo je držala svoju ekipu blizu četvrtfinala...

U četvrtfinalu EHF Lige šampiona za žene sastaju se: Odenze - Đer, Esbjerg - CSM Bukurešt, Ferencvaroš - Mec i Rapid Bukurešt - Kristianstad.