Vesti iz rukometa

Nikolić i Tufegdžuč pred ostvarenjem sna: Zaigrati za Srbiju je nešto neverovatno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 08:32
Marko NIkolić i Aleksa Tufegdžič na okupllanju rukometne reprezentacije Srbije Rukometni savez Srbije
Marko NIkolić i Aleksa Tufegdžič na okupllanju rukometne reprezentacije Srbije

Prvo okupljanje rukomente reprezentacije Srbije, pod vođstvom novog selektora Borisa Rojevića biće iskorićenno i da stručnjak koji je sa Vojvodinom poslednjih godina beležio fantastične rezultate i isproba neke nove igrače u nacionalnom timu.

Ta njegova vizija omogućila je Marku Nikoliću i Aleksi Tufegdžiću da dobiju poziv pred martovke obaveze "orlova" i prijateljske utakmice u Gdanjsku koje će se igrati od 14. do 18. marta.

"Osećaj je nestvaran! Ponosan sam i srećan što sam ovde. Velika mi je čast da treniram sa ovim momcima. Selektor je odabrao da budem na užem spisku čime mi je ostvaren moj najveći san. Porodica nije svesna još uvek, a pomalo nisam ni ja, da sam baš ovde, međutim kako potičem iz rukometne porodice, nekako mislim da sam nastavio tradiciju dobrih rezultata. Mislim da imam šta da pružim ovom timu, posebno jer verujem da mogu da donesem mnogo i u odbrani i u napadu, a na sve to sam vrlo uporan i tvrdoglav, ne priznajem ništa ispod 100% davanja sebe", istakao je Nikolić.

Кolega po poziciji, samo sa desne strane, Tufegdžić, veruje da u novoj eri srpskog muškog rukometa postoji prilika za sve mlade igrače da se nametnu selektoru Rojeviću.

"Jako mi je drago da je selektor u meni video novu energiju za sastav reprezentacije i nekom možda novom sistemu. Malo vremena ćemo imati za uigravanje, zato svi moramo što pre da se adaptiramo na zahteve. Bolji osećaj od ovog ne postoji, o ovome maštam od kada sam počeo da igram rukomet. Privilegija mi je što sam član reprezentacije i čast mi je da delim teren sa ovim momcima", rekao je Tufegdžić.