Vesti iz rukometa

Dagur Sigurdson dolazi za komandanta muške rukometne reprezentacije Hrvatske: Islanđanin piše istoriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 23:00
Dagur Sigurdson, bivši selektor Nemačke Guliver
Dagur Sigurdson, bivši selektor Nemačke

Prvi put u istoriji rukometa u Hrvatskoj reprezentaciju te zemlje vodiće strani trener, a neko od domaćih stručnjaka. Čast da ispiše istoriju pripala je Daguru Sigurdsonu, pošto ga je tamošnji Savez video kao najbolje rešenje na selektorskoj klupi muškog A tima.

Promocija je planirana za sutra, kada će u društvu predsednika HRS, Tomislava Grahovca, javnosti i medijima bivše jugoslovenske republike obajsniti zbog čega je prihvatio poziv i kakvi su mu planovi. 

Ono što je već poznato jeste da se od njega i njegovih izabranika očekuje da se kvalifikuju za Olimpijske igre ovog leta, jer bi bio veliki neuspeh da ovajači zlatnih OI medalja iz 1996. i 2004. godine ne odu u Pariz. 

 

 

Hrvatska će igrati kvalifikacioni turnir u Hanoveru, rivali će joj biti Nemačka, Austrija i Alžir, a za prolazak na najveće sportsko takmičenje potrebno joj je osvojiti jednog od prva dva mesta. 

Sigurdson je trener svetske klase, kao bivši selektor Japana tu selekciju je već odveo na Igre 2024, a najveće uspehe je napravio sa Nemačkom. "Pancere" je vodio do olimpijske bronze 2016. i evropskog zlata 2012. 

Bivši strateg Austrije došao je na mesto Gorana Perkovca, smenjenog posle neuspešnog nastupa na šampionatu Evrope prošlog meseca.