Vesti iz rukometa

EP u rukometu: Bilik šokirao Mađare 17 sekundi pre kraja i doneo veliku pobedu Austriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 17:25
EP u rukometu: Bilik šokirao Mađare 17 sekundi pre kraja i doneo veliku pobedu Austriji Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File

Austrija je nastavila da bude hit Evropskog prvenstva u rukometu jer su u prvom kolu Grupe 1 glavne runde pobedili Mađarsku 30:29 (17:17) i napravili korak više ka plasmanu u polufinalu jer imaju tri boda.

Mađarska je iz Grupe "C", u kojoj je Srbija bila poslednja posle poraza od Crne Gore, prenela dva boda u glavnu rundu i zbog dobrih igara bila favorit. Imali su Mađari prednost sredinom prvog poluvremena (12:9), ali su Austrijanci na krilima Nikole Bilika uspeli do poluvremena da izjednače.

U drugom delu je viđena prava klackalica sve do samog kraja kada je Bilik izrastao u heroja meča. Na 17 sekundi pre kraja je rukometaš Kila postigao svoj osmi gol za trijumf 30:29. Uz njega, Huteček i Veber su postigli po šest pogodaka za Austriju, uz maestralne odbrane golmana Konstantina Mostla, dok su sa po četiri gola najefikasniji kod Mađara bili Banhidi, Anžin , Lekai i Rosta.

Grupa 1, prvo kolo

Mađarska - Austrija 29:30 (17:17)

Francuska - Hrvatska 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Nemačka - Island 20.30 (TV Arena 3 Premium)

Standings provided by Sofascore