Vesti iz rukometa

Rukometaši Srbije u Norveškoj bez pritiska traže potvrdu iz Novog Sada i plasman na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2023 11:38
Rukometaši Srbije u Norveškoj bez pritiska traže potvrdu iz Novog Sada i plasman na EP MN Press

Rukometaši Srbije golom Uroša Borzaša u poslednjim sekundama pobedili su Norvešku u Novom Sadu (25:24), lideri su Grupe 2 u kvalifikacijama za EP, pa će u današnjem revanšu sa favoritom biti bez većeg rezultatskog pritiska.

Sve tri pobede ostvario je tim Tonija Đerone, rukometna selekcija je samo potvrdila potencijal koji ima i koji će ih, sada je gotovo izvesno, odvesti na Evropsko prvenstvo. Norveška je danas favorit u Bergenu, ali bila je to i Francuska u prošlim kvalifikacijama pa su "orlovi" neporaženi napustili Pariz. Vladimir Cupara i Petar Đorđić su povređeni, Jovica Nikolić je bolestan, nema ni Ilije Abutovića i Marka Milosavljevića.

"Nismo favoriti, to je sigurno. Norvežani su sada pod pritiskom jer su poraženi od nas u prvom meču, pa će sigurno da pokušaju da nam se revanširaju pred svojim navijačima. Znamo da smo blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, ali će nam motiv biti da ostanemo na prvom mestu u grupi", rekao je junak pobede nad Vikinzima Uroš Borzaš u intervjuu za Mozzart Sport

Kvalifikacije za EP, 4. kolo

Grupa 2

Nedelja

Slovačka - Finska 16.00

Norveška - Srbija 16.45 (TV Arena sport 2)