Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije izgubile test duel sa Španijom: "Orlice" finiširaju pripreme za Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.11.2023 16:02
Srpska rukometašica Sanja Radosavljević šutira na gol MN Press
Srpska rukometašica Sanja Radosavljević šutira na gol

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Španije rezultatom 24:18 (14:7) u meču trećeg kola na međunarodnom turniru u Santanderu.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sanja Radosavljević sa šest golova. U domaćoj reprezentaciji najbolja je bila Paula Arkos Poveda sa pet golova.

U drugom meču trećeg kola Japan je savladao Argentinu 29:21. Prvo mesto na tabeli osvojio je Japan sa šest bodova, dok je Španija druga sa četiri. Srbija je osvojila dva, dok je Argentina poslednja bez bodova.

Rukometašice Srbije ostaće u Santanderu do puta u Herning na Svetsko prvenstvo. Ekipi će se priključiti Tamara Mandić i Dunja Radević, dok se iz Španije vraća mlada Tijana Simić, koja je na ovom turniru debitovala za seniorsku reprezentaciju.

"Velika čast je zaigrati za seniorski tim. Jako mi je drago što sam imala priliku da budem ovde sa ekipom, a potom i da zaigram u ovim utakmicama. Oscilacija u dve utakmice u našoj igri nije me opteretila, ali ne mislim da smo u utakmicu sa Japanom ušle kako je trebalo. Nismo ispoštovale taktičku zamisao trenera, bile smo jako dekoncentrisane. Međutim, danas smo u duelu sa Španijom pokazale da umemo da stisnemo redove posle teškog dana", izjavila je Tijana Simić.

Srbija će na SP biti u grupi E u Herningu sa Danskom, Rumunijom i Čileom. SP će biti održano od 29. novembra do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.