Vesti iz rukometa

ARKUS liga: Rukometaši Partizana lako izašli na kraj sa Metaloplastikom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 23:32
ARKUS liga: Rukometaši Partizana lako izašli na kraj sa Metaloplastikom MN Press

Posle Vardara u SEHA ligi, Partizan je pobedio i Metaloplastiku u derbiju 18. kola Arkus Sueprlige Srbije. Očekivala se neizvesna utakmica, ali je na terenu potpunu dominaciju demonstrirao sastav crno-belih.

Šapčani su doživeli prvi poraz na svom terenu ove sezone. Ne samo da su crno-beli rukometaši stiglo do nova dva boda i nastavili seriju nepobedivosti u 2023. godini nego su i nadoknadili pet golova minusa sa Banjice iz prvog dela sezone što na kraju može da odluči o drugom mestu i prednosti domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Metaloplastika se držala samo u prvih 30 minuta. Vojislav Brajović i Milan Jovanović na početku meča, kao i golman Darko Arsić su bili jedini raspoloženi kod domaćina, a čini se da su izostali golovi s krila od Marka Srdanovića i Mateje Dodića.

Sredinom prvog poluvremena Parizan se odvojio na četiri gola razlike posle gola iz kontre Uroša Kojadinovića (11:7), da bi u nastavku gosti dodali gas, ubacili u petu brzinu. Do kraja meča, domaćini nisu uspeli ni da priprete, četa Darija Krželja lako je sačuvala veliku prednost i nastavila sa fantastičnim rezultatima ove godine.

Stefan Petrić je pogodio devet puta mrežu domaćina iz 12 pokušaja. Mladen Šotić i Uroš Kojadinović su postigli po pet golova, a Veljko Popović i Ivan Mićić po tri. Andrej Trnavac je zaustavio 14 udaraca Šapčanima.

Kod Metaloplastike, Vojislav Brajović je pogodio osam puta mrežu Partizana, a Milan Jovanović šest puta, dok je pojačanje iz Crvene zvezde, Branko Kankaraš, sva četiri pogotka dao sa linije sedam metara.

ARKUS liga, 18. kolo

Metaloplastika - Partizan 22:30
Radnički - Vojvodina 25:29
Obilić Beograd - Kikinda 31:27
Jugović - Topličanin 30:26
Samot - Crvena zvezda 34:27
Rudar Kostolac - Dubočica 29:33
Pančevo - Proleter 41:28