Vesti iz rukometa

Važna pobeda Partizana u Arkus ligi: Nadigran Radnički iz Kragujevca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 21:38
Važna pobeda Partizana u Arkus ligi: Nadigran Radnički iz Kragujevca MN Press

Rukometaši Partizana pobedili su danas na gostovanju ekipu Radničkog 29:26 (16:12) u okviru 14. kola Arkus lige.

U hali "Jezero" je beogradski sastav dominirao sve vreme. Pogotkom Uroša Kojadinovića iz sedmerca početkom drugog minuta stekao je prednost i više je nije ispuštao, čime je dokazao da ga nije previše omeo prethodni poraz od Vardara u SEHA ligi.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Uroš Kojadinović sa 10 i Stefan Petrić sa osam golova. U poraženoj ekipi istakao se Stefan Stanojev sa devet pogodaka.

 

 

U domaćem sastavu istakao se srednji bek Stefan Stanojev sa devet preciznih hitaca, dok su desni bek Boško Stanisavljević i najbolji strelac lige, Miloš Bardužić pogodili po četiri puta.

Za igrača utakmice proglašen je Mladen Šotić, povratnik u Partizan, koji je upisao pet pogodaka. Najefikasniji u crno-belom taboru bio je Uroš Kojadinović sa 11 golova, a pratio ga je Stefan Petrić sa osam.

Večerašnji meč imao je i humanitarni karakter. Radnički je doneo odluku da uslov za ulaz u salu bude poslata SMS poruka za Milicu Lisicu (1431 na 3030), bivšu rukometašicu mlađih selekcija kragujevačkog kluba, kojoj je potrebnapomoć za lečenje u inostranstvu.

"Crno-beli" su trenutno četvrti na tabeli Arkus lige sa 11 pobeda i tri poraza, dok ekipa iz Kragujevca zauzima 6. mesto sa devet pobeda i pet poraza.

U narednom kolu Partizan dočekuje ekipu Jugovića, dok Radnički gostuje rukometašima Crvene zvezde.