Vesti iz rukometa

Rukometaši Partizana završili misiju u EHF kupu, Dinamo pregurao treće kolo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 21:33
Rukometaši Partizana završili misiju u EHF kupu, Dinamo pregurao treće kolo MN Press

Rukometaši Partizana od večeras nemaju više obaveza u Evropi, jer definitivo nisu izašli na kraj sa Hafnafjordurom u trećem kolu EHF kupa, dok je Dinamo preskočio Volendam i nastavlja da predstavlja srpski klupski rukomet u istom takmičenju. 

Beogradski sastav je imao obećavajućih 34:34 iz prvog meča sa Islanđanima i prednost domaćeg terena u revanšu, ali su objektivno bolji gosti slavili sa 23:30 (10:12) na Banjici. Vodili su crno-beli s 8:5 u 20. miknutu, uspeli da izjednače u ranoj fazi drugog dela (12:12), ali je sastav iz Rejkjavika ubacio u treću brzinu, otišao na +3, pa na +4... da bi do kraja umešno odbijao pokušaje domaćina da promeni tok duela. 

Još kada je kapiten Šotić dobio crveni karton posle grubog starta u 41. minutu kola su ubrzano krenula nizbrdo. Bez kapitena, prinudno srednjeg beka, crno-beli nisu više imali snage da se jače suprotstave rivalu. 

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Uroš Kojadinović sa osam golova, Mladen Sotić (5) i Aleksandar Prastalo (3). Prevagu u korist tima sa drugog kraja kontinenta doneli su Frorikson, Asgerson, Sindarson i Birginson sa po pet golova.

Zato su Pančevci ostali na nogama posle poraza kod kuće (30:33) i partijom u Holandiji pokazali da su pre sedam dana samo uhvaćeni na "spavanju"- 36:41 (13:17). Od početka su nametnuli svoj ritam, prednost im je dostizala i devet golova (20:29), Stefan Ilić je bio golmanska noćna mora sa 12 golova..., pa Dinamo još jedan dvomeč deli od novog prezimljavanja u Evropi. 

Osim njega, na žrebu u Beču u utorak u EHF kupu pojaviće se i Metaloplastika koja se bez borbe plasirala u narednu rundu posle suspenzije od strane EHF-a za kiparskog prvaka Anortozis Famagustu.