Vesti iz rukometa

Bregar okupio podmlađenu reprezentaciju: Rukometašice Srbije treniraju u Staroj Pazovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 09:02
Bregar okupio podmlađenu reprezentaciju: Rukometašice Srbije treniraju u Staroj Pazovi Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija okupila se u nedelju u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije povodom aktivnosti u okviru EHF nedelje.

Do subote, 4. marta, izabranice Uroša Bregara odradiće dva zajednička treninga sa seniorkama Hrvatske, dok će protiv iste selekcije u petak sa početkom u 19 časova, odnosno u subotu u podne odigrati trening utakmice zatvorenog tipa.

Podmlađenom sastavu ovo je prvo okupljanje posle Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Tandem iz Кrima, golman Jovana Risović i levo krilo Sanja Radosavljević, pomoći će svojim iskustvom adaptaciju mlađim igračicama, dok im motiva i želje za nacionalni tim ne manjka.

"Dosta mlađih devojaka je tu, na neki način ženska reprezentacija kreće iz početka, novi ciklus je pred nama. Važno je uvesti nove igračice uz nas nekoliko starijih u sistem selektora Bregara kako bismo iskoristili ovu nedelju da se što bolje pripremimo za kvalifikacione utakmice sa Turskom", jasna je Jovana Risović.

Uloga lidera joj nije pritisak, već motivacija, posebno ako se uzme u obzir na koji način su nekada starije igračice nju uvodile u nacionalni tim.

Sanja Radosavljević ponovo je na svom prepoznatljivom nivou nakon povrede koja ju je zadesila u prethodnom periodu.

"Uvek je uživanje doći na okupljanje, igrati za reprezentaciju i družiti se sa ovim sjajnim devojkama. Bez obzira da li smo starije ili mlađe – uvek smo tim! Rezultati se ne mogu očekivati preko noći, to nije bio slučaj ni sa muškom reprezentacijom, ali lep je osećaj što se atmosfera oko rukometa menja i sve je pozitivnija", ističe Sanja Radosavljević.