Vesti iz ostalih sportova

Gvideti prepustio ulogu favorita Turskoj: Šanse su 80/20 zbog dvorane, navijača i činjenice da igramo u Istanbulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2023 11:17
Gvideti prepustio ulogu favorita Turskoj: Šanse su 80/20 zbog dvorane, navijača i činjenice da igramo u Istanbulu OSS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva, posle pobede nad selekcijom Holandije, a za trofej šampiona Starog Kontinenta boriće se sa Turskom u nedelju od 20:00 časova, uz direktan prenos na Areni sport.

Aktuelne svetske šampionke slavile su sa 3:1 u setovima (25:21,15:25, 25:22, 25:21), a nakon meča sa Holanđankama, utiske je sumirao selektor naše reprezentacije Đovani Gvideti.

"Veoma sam ponosan zbog onoga što je tim uradio danas. Ponavljam ono što sam rekao više puta. Pobedili smo sa 14 igrača, zato što su svi danas na terenu uradili veliki posao. Nije bio lak dan. Probudili smo se i odmah trenirali, ali bez Maje i Aleks, koje su bile bolesne, pa sam morao da promenim nešto. Igrali smo protiv Holandije, sjajnog tima, a mi nismo igrali baš dobro, nismo imali sjajan dan, ali smo ostvarili veliku pobedu", rekao je Gvideti.

Selektor srpske reprezentacije otkrio je potom šta je rekao svojim izabranicama kada u pojedinim trenucima nisu imale rešenja za agresivnu igru Holanđanki.

"Volim što nismo odustajali, što smo verovali i to je veliki kvalitet tima. Rekao sam im u svlačionici, ne moram da vam kažem kako da igrate, vi znate kako se igraju ovakvi mečevi i to su pokazale, kako se igraju ovakvi mečevi."

Priželjkivao je Italiju u finalu, ulogu favorita prepustio je Turskoj.

"Da smo igrali protiv Italije, sve bi bilo 50/50, takve bi bile šanse, ali protiv Turske je 80/20, zbog dvorane, stadiona i navijača Turske, videli ste koliko ih je i koliko su glasni, igraćemo u Istanbulu. Turska je jak tim, biće dobar meč i težak meč i srećan sam što ću igrati finale na klupi Srbije, a Srbija mora da bude ponosna na ovaj tim, jer svake godine igraju finale. Niko nema takav kvalitet kao Srbija", zaključio je Gvideti.

Srbija je do sada na EP osvojila 7 medalja: 3 zlatne (2011. u Beogradu, 2017. u Bakuu i 2019. u Ankari), 2 srebrne (2007. u Luksemburgu i 2021. u Beograd) i 2 bronzane (2015. u Roterdamu i 1951. u Parizu).