Vesti iz ostalih sportova

Vaser kritikuje Leklera: Njegova impulsivnost šteti i njemu i Ferariju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.08.2023 17:37
Vaser kritikuje Leklera: Njegova impulsivnost šteti i njemu i Ferariju Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Šef ekipe Ferari u šampionatu Formule 1, Frederik Vaser, kritikovao je danas Šarla Leklera tvrdeći da impulsivne reakcije vozača iz Monaka štete italijanskom timu, prenosi "Gazeta delo Sport".

Šef Ferarija je rekao da Lekler sam sebe dovodi u nepovoljne situacije, jer ne može da se pomiri sa trenutnim generalnim plasmanom. Lekler se trenutno nalazi na petom mestu u generalnom plasmanu vozača sa 99 bodova. Italijanski mediji navode da je razočaran ovom sezonom, jer je prošle godine bio drugi u generalnom plasmanu vozača:

"Šarl nije očekivao da ima sezonu poput ove. Na početku godine je bio agresivniji nego što bi trebalo, ali mi se čini da je sada uskladio svoj stil vožnje sa situacijom. Karlos Sainc je veoma dosledan i zato je on dobra referentna tačka", rekao je Vaser.

 

 

On je istakao da Lekler agresivnim trkanjem pokušava da na neadekvatan način nadomesti nedostatke, koje ima bolid Ferarija:

"Lekler je impulsivan, ne suzdržava se ukoliko ne ide kako je on zamislio. Međutim, za njegovo dobro i dobrobit tima, ponekad je bolje da se primiri pre nego što progovori. Kada se zanesete možda ne raspolažete svim informacijama koji bi pomogli za procenu situacije. Šarl je oduvek bio veoma brz, ali je Karlos ove sezone konkurentniji u kvalifikacijama", dodao je Vaser.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 27. avgusta za Veliku nagradu Holandije.