Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Radničkog i Crvene zvezde saznali rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona: Od Barselone do Duizburga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2023 15:39
Vaterpolisti Radničkog i Crvene zvezde saznali rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona: Od Barselone do Duizburga MN Press

Obavljeno je žrebanje sastava grupa kvalifikacija za vaterpolo Ligu šampiona, pa su srpski viceprvak  Crvena zvezda i kragujevački Radnički saznali ko će im sve biti prepreka na putu ka novoj sezoni u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Beogradski crveno-beli igraće sa Barselonom (Španija), Hanoverom (Nemačka), Honvedom (Mađarska) i Apolonom (Grčka) u grupi A kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će Šumandinci svoj put krčiti u grupi B sa Brešom (Italija), Primorcem (Crna Gora), Duizburgom (Nemačka) i Nojsi Le Sekom (Francuska).

U C grupi okupljeni su grčki Vuljagmeni, italijanska Ortiđa, rumunska Oradea i hrvatsko Primorje, dok će u grupi D mečeve igrati hrvatski Jug, Dinamo Bukurešt, mađarski OSC i francuski Turkoan.

Kvalifikacioni turniri za LŠ biće održani od 8. do 10. septembra, pobednicima sleduje grupna faza LŠ, dok će se preostali timovi prebaciti u Kup Evrope. 

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona već su izborili branilac titule Pro Reko, Jadran (HN), Ferencvaroš, Barseloneta, Novi Beograd, Olimpijakos, Marsej, Sabadelj, Jadran (S), Špandau, Dinamo (T) i Steaua.