Vesti iz ostalih sportova

Novobeograđani spremni za turnir u Dubrovniku: Neporaženi smo u regionalnoj ligi i želimo da tako i ostane

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.02.2023 20:17
Novobeograđani spremni za turnir u Dubrovniku: Neporaženi smo u regionalnoj ligi i želimo da tako i ostane MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda od 23. do 25. februara igraće na četvrtom ovosezonskom turniru regionalne Premijer lige u Dubrovniku. Novobeograđani će za rivale imati Jadran iz Herceg Novog, dubrovački Jug i Primorac iz Kotora.

Ekipa trenera Živka Gocića, branilac titule, jedina je neporažena u regionalnom takmičenju, lider je na tabeli sa 24 osvojena boda, a želja svih u taboru Novog Beograda je da se sačuva prvo mesto, jer ono donosi domaćinstvo završnog turnira.

"Očekuje nas jako bitan turnir i pred nama su veoma važne utakmice za dalji tok sezone. Neporažen smo tim u regionalnoj ligi i želimo da to tako i ostane. Time bismo obezbedili da se Fajnal-for ponovo igra na našem bazenu i to je naš cilj. Svesni smo snage svih rivala, pa se tako i pripremamo", rekao je Gocić na konferenciji za medije.

Znamo da neće biti lako, pogotovo u duelu protiv Juga. Odlučujuću utakmicu u borbi za to prvo mesto igramo na njihovom bazenu što predstavlja veliki izazov, dodao je trener Novobeograđana.

"Ali, uzimajući u obzir sve parametre, a posebno kako smo trenirali u poslednje vreme, imamo pravo da se nadamo da ćemo pružiti maksimum. Ako bude tako i ako budemo motivisani, u šta ne sumnjam, onda je jako teško igrati protiv nas. Nadam se da ćemo sve tri utakmice odigrati na visokom nivou i da ćemo ostati neporaženi“, konstatovao je Gocić.

MN Press

 

Strateg aktulenog srpskog i regionalnog šampiona komentarisao je i zdravstveni bilten u timu.

"Nikola Jakšić će putovati sa ekipom. Počeo je da trenira prošle nedelje, ali biće mu potrebno vremena da se vrati u optimalnu formu, jer skoro 30 dana je bio van bazena. Ipak, najvažnije je da se u potpunosti oporavio od povrede i da se vratio u trenažni proces. Imamo problema sa prehladama i virusima. Radomir Drašović i Đorđe Vučinić nisu trenirali od utakmice sa Sabadeljom u Ligi šampiona. Drašović bi trebalo da bude u sastavu, a Vučinić je pod znakom pitanja“, istakao je Gocić.

Prvi meč na turniru u Dubrovniku Novi Beograd igra u četvrtak od 17 časova protiv Jadrana iz Herceg Novog. U drugom duelu u petak od 18.45 se sastaje sa Jugom, a treći meč na programu je u subotu od 9.30 sa ekipom Primorca.

Standings provided by Sofascore