Vesti iz ostalih sportova

Angelina Topić i Adriana Vilagoš glavni aduti Srbije na Evropskom prvenstvu u atletici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 20:54
Angelina Topić i Adriana Vilagoš glavni aduti Srbije na Evropskom prvenstvu u atletici MN Press

Atletsku selekciju Srbije na juniorskom prvenstvu Evrope predvodiće devojke koje predstavljaju budućnost ne samo naše nego i svetske "kraljice sportova", a od bacačice koplja Adriane Vilagoš i skakačice uvis Angeline Topić očekuje se da donesu neku od medalja sa takmičenja u Jerusalimu (7-10. avgust).

Iako ima samo 19 godina, Vilagoš u Izrael dolazi kao aktuelna vicešampionka Starog kontinenta u seniorskoj konkurenciji, pošto je u Minhenu, svojom zrelošću i lakoćom bacanja, očarala ljubitelje jednog od baznih sportova. Iste sezone je postala i planetarna vladarka u istoj disciplini, osvojivši zlato na juniorskom SP u Kaliju.

Topićeva je još mlađa (17), ali briljira u aktuelnoj Dijamantskoj ligi, što ne iznenađuje nikoga ko je gledao njene odvažne nastupe na istom seniorskom EP, gde je trećim mestom potvrila atletske gene nasleđene od nekada trofejnog skakača uvis Dragutina Topića i majke troskokašice Biljane. 

Pored njih dve u Izrael idu još: Saima Murić (1.500 metara), Mejra Mehmedović (3000 m, 3000 stipl), Milica Tomašević (3000 m), Zorana Rokavec (skok uvis), Teodora Boberić (skok udalj i troskok), Natalija Dragojević (troskok), Aleksandrija Mitrović (troskok), Dunja Sedlaček (skok udalj), Miloš Nisić (200 metara), Nikola Kostić (400 prepone), Strahinja Radaković (110 prepone), Bojan Novaković (110 prepone), Mihajlo Katanić (400 prepone), Aldić Ćatović (3000 m), Jovan Stranić (kladivo), Stefan Jovanov (kugla).